What's in a name?

Je naam is een ontzettend belangrijk onderdeel van je identiteit, je persoonlijkheid. En die identiteit kunnen we sturen met een naam die de juiste associaties draagt. Of het nu gaat om een bedrijf, dienst of product. Ik heb door de jaren heen vele tientallen namen ontwikkeld. Hier vind je een paar voorbeelden.Habion verzorgt huisvesting voor ouderen. Liv inn is een nieuw, eigentijds woonconcept van Habion waarbij jong en oud samenleeft. Bewoners bepalen zelf welke diensten en woonfuncties aanwezig zijn. Voor de naam zocht ik een eigentijdse, frisse reflectie van deze waarden. Ik bedacht ook de pay-off.
Ontwikkeld in opdracht van iooM.
Meewind is een Nederlandse beheerder van duurzame beleggingsfondsen. Bedrijven en particulieren kunnen met Meewind investeren in groene en rendabele projecten, met name windenergie. Ik zocht een naam die een positief perspectief koppelt aan deze duurzame insteek.
Ontwikkeld in opdracht van Fitzory.
Natuurmonumenten wilde mensen oproepen bermbordjes te maken tegen veelvuldig maaien. Ik bedacht de naam maai-me-nietje. Een naam die een bloemige associatie heeft (vergeet-me-nietje) en de hele boodschap eigenlijk al in zich draagt.
Ontwikkeld in opdracht van Donder & Straal.
De provincie Zuid-Holland startte een initiatief waarmee consumenten direct producten uit hun eigen regio kunnen kopen. Het doel is een betere prijs voor de producent, een gezonder aanbod, minder impact op het milieu en oog voor landschap en natuur. Ik zocht een naam die duidelijk maakt dat er zo min mogelijk schakels aanwezig zijn.
Ontwikkeld in opdracht van DDK.
Als één ding drukker Rembrandt de Vries kenmerkt, dan is het: energie. Hij zet alles op alles om zijn klanten blij te maken, met uitstekend drukwerk, snelle levering en fantastische service. Voor zijn nieuwe drukkerij zocht ik een naam die die energie koppelt aan het belang van goed drukwerk. Ik bedacht ook de pay-off.
Ontwikkeld in opdracht van iooM.
De Boswachter Bootcamp van OERRR, het kinderlabel van Natuurmonumenten, begon ooit als ‘natuurontdekkingstocht’. Een speurtocht waarbij kinderen alles leren over bomen, dieren en overleven in de natuur. Ik zocht een eigentijdse, stoere naam die inspeelt op de aantrekkingskracht van het beroep boswachter.
Ontwikkeld in opdracht van Donder & Straal.
InnQ is een installateur die met slimme technologie een aangename omgeving wil creëren voor iedereen. Het bedrijf is sterk gericht op maatwerk en innovaties. Ik zocht een tech-georiënteerde naam die slim, innovatief en ‘installaties’ vangt.
Ontwikkeld in opdracht van iooM.